Pykä's Universen satumaisia ihmeitä jo vuosikausia häkeltyneinä hämmästelleet laatutietoiset veteraanituristit ovat saattaneet uudistunutta sivustoa viime aikoina selaillessaan hieraista epäuskoisina silmiään, eikä sydäntäsärkevän itkun tuherruksen ja katkeran palan ripeän kapuamisen kurkkuun kaltaisia katalia pettymyksen merkkejä vastaan ole voinut sisukkaampikaan oman elämänsä sankari enää voitokkaasti taistella. Minne on kadonnut leijonanosa siitä fantastisesta vanhasta klassikkomatskusta, jolla saattoi aina houkutella hymyn lannistuneille huulille ja pelastaa epäonnistuneeksi tuomitun päivän: massiivinen keikkasivu, hartaat mutta vaivaannuttavat ylistysvirret Eastwoodille ja koko korttitalon lailla huojuvan sivuston jämeränä tukipilarina toiminut, tervettä järkeä uhmaavaksi vastenmieliseksi sivistyssanakikkailuksi ennen pitkää kääntynyt, kuvottavan narsistinen päiväkirja?

"Joka vanhoja muistelee", kuten aina yhtä osuva vanha sananparsi niin tyhjentävästi kuuluu. On toki aivan totta, että sivuston uudelleensyntymistä symboloidaksemme ylläpito nosti suuren osan vanhoista jutuista toistaiseksi tylysti hyllylle pölyttymään, mutta älkää vajotko epätoivoon ja lannistuko sorron yössä - mikään ei kuitenkaan ole sentään kadonnut äärettömän virtuaaliavaruuden helvetilliseen hetteikköön. Tämä osasto on porttinne menneisyyteen ja se on suunniteltu sekä uusia vieraita että kaikkia teitä nostalgiaa janoavia pikku tikkusilmiä varten.

Vintage keikka-arvosteluja, päiväkirjan parhaita paloja ja muita arkistoaarteita odotettavissa otsikon alle aina silloin tällöin. Pysykää nahoissanne ja tarkkailkaa tilannetta!

Tästäpä läväytämme alkupaloina vasten malttamattomia kasvojanne heti kärkeen hieman mehukasta esimakua tulevasta, kaikkien aikojen ensimmäinen päiväkirjamerkintä kesäkuulta 2004, s'il vous plaît.

17.6.2004:

Avot. Voilá. Allrighty then. Se on siinä. Muita latteuksia edellisiä buustaamaan. Tämä on pieni askel yksittäiselle ihmiselle ja penseälle ihmiskunnalle vain yksi uusi kiusallinen mutta vaivattomasti murskattava tukos ruuhkahuippuaan lähentelevän tiedon valtatien varrella. Moisesta turhia lannistumatta erittäin verkkaiseen tahtiin ja todella matalalla profiililla mutta sitäkin suuremmalla rakkaudella ja päätähuimaavalla intensiteetillä työstetty mallikas sivusto takertui lopultakin tänä epäpyhänä iltana internetin lonkeroiden rusentavaan otteeseen ja koko maailman paheksuvien silmäparien kauhisteltavaksi. Kenelle tahansa kynnelle kykenevälle tarjoutui ensimmäistä kertaa lyömätön mahdollisuus näppäillä selaimeen salaperäiseltä kalskahtava osoite www.p-universe.net ja nauttia uunituoreiden sivujen informatiivisesta ja monivivahteisesta sisällöstä yksin nahistuneita sipsejä natustellen ja väljähtänyttä pepsiä siemaillen, puolison kera puolipukeissa keimaillen tai vaikkapa koko perheen voimin jos aivan pienimmät piltit on jo käyty peittelemässä vällyjen väliin suojaan riettaalta maailmalta ja tietoverkon paheellisilta vitsauksilta. Ainoaksi konkreettiseksi ongelmaksi muotoutuu enää vain se suivaannuttava odottamaton pikkuseikka että juuri päivänvalon nähneen uuden ja uljaan virtuaaliuniversumin olemassaolosta ovat tässä vaiheessa tietoisia älyvapaan tekijän lisäksi vain auttavaa kättä teknisenä assistenttina lukuisissa pulmatilanteissa auliisti ja ilmiömäisen kärsivällisesti tarjoillut Iso-T ja hänhän on vannonut vaitiolovalan jonka rikkomisesta rankaistaan lynkkauksella villin lännen malliin.

Ajoittainen veren spontaani valuminen seinistä, taivaalle ennätysajassa kerääntyneet mustat tuomiopäivän myrskypilvet ja viemäristä vastapäivään laskenut vesi jäivätkin yllättäen ainoiksi merkillisiksi ja hulluuden rajoja koetelleiksi havainnoiksi hyytävässä tapahtumaketjussa mutta sattuneesta syystä kukaan ei luonnollisestikkaan osannut onneksi vielä yhdistää näitä mielipuolisia ilmiöitä ja tämän sivuston henkiinheräämistä toisiinsa. Ennen vieraskirjan ja kävijälaskurin lisäämistä sivujen mainostaminen ei yksiselitteisesti ole järin johdonmukaista. Kenties nuokin puutteet tulevat lähiaikoina korjattua niin sivuista uskaltaa jo varovasti vihjailla kärkkäimmälle lähipiirille. Tai sitten ei. Pykä's Universe-palvelun hienous piilee nimittäin juuri siinä että se tarjoilee informaatiota joka kiinnostaa miltei sataprosenttisesti ainoastaan laatijaansa. Jo sivuston komeana kajahtelevan nimen lausuminen ääneen saa lehdet havisemaan puista. Olet vieraana Pykän hallitsemassa maailmankaikkeudessa - ankarassa mutta oikeamielisessä diktatuurissa jossa kaapin paikan määrääjää ei kauaa kehtaa arvuutella. Tee olosi kotoisaksi sillä jos et viihdy täällä kasvatat ainoastaan allekirjoittaneen vallan tunnetta. Toki uskallan sormet ristissä toivoa että jonain päivänä tämänkin osoitteen alle kehittyy säällinen sivusto, keidas jonka virkistävän ja parantavan tarjonnan äärellä ihmiset voivat rauhallisin mielin vierailla imemässä itseensä positiivista energiaa, euforisia ajatuksia ja hyvää mieltä. Yritän kierrellen vihjailla että tämä on nyt se pelkistetty ja köyhä raakaversio niistä ennennäkemättömän fantastisista sivuista jotka ajattelin pienin askelin synnyttää. Se päivä ei ole lähimaillakaan joten tyytykää vain hyvät ihmiset ennakkoluulottomasti toistaiseksi siihen skeidaan mitä teidän eteenne nyt syydetään. Parempaa ei tipu.

Idiotismin railakas ylistyslaulu jatkuu. Kaikkien aistienne suunnattomaksi iloksi ja tyydytykseksi hieman lisää tyhjää jauhavia päiväkirjajorinoita samaisen kesäkuun loppupuolelta:

26.6.2004:

"Mites juhannus meni" on se rasittava kysymys johon moni epäonnen lähettiläs joutuu pahimmillaan vastailemaan kärsivällisesti ja sinnikkäästi koko loppuvuoden ajan. Lohduttavaa huomata että uusi kotisivuni pääsee ensimmäistä kertaa varteenotettavaan hyötykäyttöön. Voin pitää tätä oivana tilaisuutena ja näppäränä foorumina omien villien ja mutkikkaiden bilekuvioideni julkiseen paljastamiseen ja jos se saa yhdenkin elämääni kyttäävän nuuskijan pidättäytymään tungettelevasta ja yksityisyyttä loukkaavasta tivailustaan voin olla lopputuloksesta enemmän kuin tyytyväinen. Moni on löytänyt riemukseen nipun toistuvia juhannusrituaaleja jotka haluaa kokea kernaasti yhä uudestaan ja yllättävää kyllä - itsellenikin näyttäisi pikkuhiljaa muotoutuneen sellaisia ilman erillistä tilausta. Viime vuonna vietin nimittäin keskikesän valoisan juhlapyhän sohvaan hautautuneena sipsipussin, kolajuomalestin, dvd-soittimen ja Billy Wilderin "Some like it hot"-komediaklassikon seurassa ja vaikka Marilyn Monroe oli vaihtunut Frodo Reppuliin ja sipsit kahden litran triojäätelötonkkaan voi sanoa että tänäkin vuonna juhannus vierähti pitkälti samoja hurjia latuja hiki hatussa sivakoiden.

29.6.2004:

Jokin paha on ottanut muodon, ilosanoma riehukoon kuin rutto! Vieraskirja ja kävijälaskuri tuli iltapuhteiksi survaistua kolkolle ja kyseenalaiselle sivustolle muun kuonan jatkeeksi. Se inhimillisen käsityskyvyn rajoja uhkarohkeasti sorkkiva seikka että jälkimmäisestä toimenpiteestä suoriuduin omin avuin kirvoittaa sisimmässäni erityistä ammattiylpeyttä sillä tietotekninen problematiikka ei ole ikinä kuulunut vahvimpiin suoriutumisalueisiini. Ilman laskuria illuusio rakastetuista kotisivuista rohmuaisi suotta epävarmojen vierailijoiden mielissä ei-toivottua jalansijaa ja lahjomaton totuus sivuston köyhistä suosioluvuista jäisi tarkoin varjelluksi arvoitukseksi. Nyt moisesta ei tarvitse kantaa huolta ja pelin surkuhupaisa henki valkenee kaikille yhdessä välähdyksessä. Muistathan että tähän pisteeseen talsittuasi vieraskirja on surkuteltava ja epäkiitollinen velvollisuutesi ja sinne kaikkien kynnelle kykenevien on hakattava vastentahtoisia terveisiään sormet rakoilla. Moinen saattaa kuulostaa sangen nöyryyttävältä sillä kukapa itse asiassa haluaisi tunnustaa julkisesti koko maailman tuomitsevien silmien edessä käyneensä täällä? Huomioi kuitenkin että kommenteistasi pääsevät nauttimaan vain kanssavierailijat - ja he ovat jo vajonneet yhtä alas. Guestbook onkin www-palvelun ainoa osio jonka sisällön muodostamiseen aikomuksenani ei ole ottaa osaa. Näin ollen siitä saattaa hyvinkin kehkeytyä sivuston ainoa tasokasta materiaalia omaava pyhättö.

 

Lähtöpiste